top of page

In het hart van onze gemeente ligt Eilandbos, een stukje groen midden in het centrum. Binnenkort start de heraanleg van dit gebied. Op deze manier wordt dit mooi stukje groen een ontmoetings- en speelruimte voor jong en oud in een rustige en natuurlijke omgeving.

 

Vermoedelijk midden maart 2023 start fase 1. Dit omvat vooral werken rond de kerk van Sint-Lievens-Houtem tot de livinusbrug.
De wegenis rondom de kerk wordt aangepakt. Ook worden er strakke betonconstructies met houten zitelementen voorzien, langs weerszijden van de toegang tot de kerk.

 

Tijdens fase 2 zal een basketbalplein aangelegd worden aan de achterzijde van de sporthal. Voor de kleinste inwoners wordt een avontuurlijk speelterrein ingericht aan de achterzijde van de bibliotheek, met de integratie van meerdere groenelementen.

 

In een laatste fase zal een integraal toegankelijke doorgang voorzien worden voor fietsers en voetgangers, via een open groene verbinding van Eilandbos naar het cultuur- en sportcentrum en verder naar het Marktplein.

Voor meer informatie kan je terecht bij de dienst grondgebiedszaken, T 053 60 72 27 of technischedienst@sint-lievens-houtem.be

bottom of page